1. Anasayfa
  2. Liste

Marvel’ın Haklarına Sahip Olmadığı 10 Süper Kahramanı

Kendilerini yaptıkları ortaklıklar ile her ne kadar Disney'in Marvel filmlerinde görsek de aslında şu anda Marvel'a ait olmayan bir çok karakter var. İşte bu karakterlerden 10 tanesini sizler için listeledik:

Marvel’ın Haklarına Sahip Olmadığı 10 Süper Kahramanı
3

Marvel’ın Haklarına Sahip Olmadığı 10 Süper Kahramanı listemize hoş geldiniz. Bildiğiniz gibi Disney’in Fox’u satın almasıyla X-Men ve Fantastic Four karakterleri evine döndü. Fox’un yaptığı filmler artık eskide kaldı ve bu karakterler MCU içinde baştan anlatılacak. Bu hayranları çok mutlu eden bir haber, üstelik haklarına sahip olmadığı halde Spider-Man’i izledikten sonra. Fakat Marvel’ın geçmişteki hataları bu karakterlerle sınırlı değil. Hâlâ haklarını sattığı ve geri alamadığı karakterler var. İşte bu karakterlerden ilki:

Rom: Spaceknight

Marvel’ın Haklarına Sahip Olmadığı 10 Süper Kahramanı - Sinema Hanedanı

Marvel’ın Haklarına Sahip Olmadığı 10 Süper Kahramanı listemizin 1. sırasında Rom bulunuyor. 1979’da Parker Brothers tarafından Rom adında bir aksiyon figürü yayınlandı. O zamanlar Marvel, Rom için bir hikaye oluşturulmasını istedi ancak Rom: Space Knight adı verilen başlık bir hit oldu ve 1980’lerin ortalarına kadar devam etti. Aniden karakterin yok olmasıyla Marvel hayranları şok oldular. Bunun sebebi Rom’un haklarının satılmasıydı. Şu an hakları IDW’de. Bugünlerde Paramount Pictures, robot kahramanı içeren bir film üzerinde çalışıyor ve bu, Marvel‘a herhangi bir şekilde bağlanacak bir macera değil ancak bu çizgi romanları ilham almak için kullanacaklarından eminiz. Bu arada Rom, Guardians of the Galaxy takımıyla çok uyumlu olurdu.

Black Cat

Marvel’ın Haklarına Sahip Olmadığı 10 Süper Kahramanı - Sinema Hanedanı

Spider Man’in en büyük aşklarından Felicia Hardy eğer MCU’da olsaydı güzel olabilirdi. Fakat bu şu anlık imkansız çünkü karakterlerin hakları Sony’de. Açıkçası Felicia Hardy ve Peter Parker ilişkisini hiç görmememiz büyük bir kayıp. Bunun yerine Sony, kimsenin haberinin olmayacağı bir Black Cat solo macerası yapmayı planlıyor. (Neden?) Büyük ihtimal Black Cat’i, Marvel’ın evreni MCU içerisindeki Sony evreni SUMC’de göreceğiz. Ancak, son zamanlarda orijinal Silver & Black yönetmeni Gina Prince-Bythewood tarafından Black Cat‘in oynadığı bir Disney+ TV dizisinin konuşulduğu ortaya çıktı, acaba evrenler mi birleşiyor yoksa bizden gizledikleri şeyler düşündüğümüzden de mi fazla?

Kick-Ass

Marvel’ın Haklarına Sahip Olmadığı 10 Süper Kahramanı - Sinema Hanedanı

Bunu unutmak kolay, ancak orijinal Kick-Ass çizgi romanları Marvel altında yayınlandı. Tıpkı Kingsman gibi, büyük ekrana Matthew Vaughn, Marv Films tarafından getirildi ve R-Rated filmi Lionsgate yaparken dağıtımını Fox üstlendi. Ancak, Marvel Comics ile olan bu bağlantılara rağmen, film hakları onlara veya Lionsgate‘e ait değil. Onları kontrol eden Marv Films, daha fazla Kick-Ass uyarlaması için planlasalar da Marvel Stüdyolarına veya Marvel Sinematik Evrenine bağlanmayacaklar. Gelecekte Kingsman filmleri 20th Century Studios tarafından dağıtılacak, ancak o zaman bile bu karakterlerin birdenbire aynı dünyada yaşamaya başlaması mümkün değil.

Venom

Marvel’ın Haklarına Sahip Olmadığı 10 Süper Kahramanı - Sinema Hanedanı

Hayali bir dünyada Spider Man Titan’dan uzaylı kostümüyle dönüyor ve Spider Man: Far From Home (Örümcek Adam: Evden Uzakta) Peter Parker’ın Symbiote ile tanışmasını ve bağlanmasını izliyoruz, kimse beni aksine ikna edemez. Oradan, Venom‘un MCU‘ya girmesi ve Eddie Brock‘un doğru bir versiyonuyla karşılaşıyoruz. Sonsuz sayıda evren var, bir şekilde bir yerde bu yaşanıyor olmalı.

Fakat bizim evrenimizde Spider Man, Marvel evrenindeyken Venom da Sony’nin evreninde. Aslında her iki karakterinde hakları da Sony’de, Marvel şu an Spider Man’i ödünç kullanıyor fakat aynı şey Venom için geçerli değil. Sony’nin evreni Marvel’ın evreni içinde gibi görünüyor şu an fakat bunu gelecek filmler bize gösterecek. Belki bir gün Venomverse bile izleriz.

Men In Black

Marvel’ın Haklarına Sahip Olmadığı 10 Süper Kahramanı - Sinema Hanedanı

Dört Men In Black filminden sonra bunu yeni öğrenmiş olabilirsiniz ama doğru, Men In Black de Marvel’a aitken sattığı karakterlerden. Hakları Marvel’ın düzenli müşterisi olduğunu düşündüğüm Amblin Entertainment ve Sony Pictures’a ait. Men In Black hem gişe anlamında hem de eleştiriler olarak çok olumlu bir sonuç almadı. Fakat bir şekilde tekrardan çekilecek ya da devamı gelecek filmlerden. Acaba Men In Black’i MCU’da görseydik ne olurdu? (Galiba fazla şey istiyoruz)

The Defenders

Marvel’ın Haklarına Sahip Olmadığı 10 Süper Kahramanı - Sinema Hanedanı

Netflix’te Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Punisher ve The Defernders’ı izledik. Yakında MCU’da göreceğimize dair haberler de çıktı. Hakları Marvel’a ait olmasına rağmen dizileri Netflix’te yayınlandıktan sonra MCU’da görünmesi için 2 yıl beklemeleri gerekiyor. Daredevil dizisi diğerlerinden önce çıktığı için bu yıl Daredevil MCU’da olabilir ama diğer karakterler 2021’ye kadar beklemek zorunda.

Miles Morales

Marvel’ın Haklarına Sahip Olmadığı 10 Süper Kahramanı - Sinema Hanedanı

Sony, Marvel’ın hiç yapmadığı yeni bir şey deneyerek Spider Man: Into the Spiderverse (Örümcek Adam: Örümcek evreninde) filmini çıkardı ve en iyi en iyi animasyon Oscar’ını kazandı. Sonuç olarak hem gişesiyle hem de aldığı tepkilerle başarılı olan Sony, Spiderverse evrenini genişletmeyi planlıyor. MCU, Miles’a göndermeler yapmasına rağmen Sony’nin bu kadar başarılı bir karakteri Marvel’a vereceğini düşünmüyoruz. Eğer Kevin Feige sorumlu olsaydı, Spider Man serisinin kendi başına bir evren haline geldiğini görmemiz çok olasıydı. Miles muhtemelen aralarında olacaktı, ancak Sony onu animasyonlu “Spider-Verse” olarak izletmeye devam edecek gibi duruyor.

Marvelman

Marvel’ın Haklarına Sahip Olmadığı 10 Süper Kahramanı - Sinema Hanedanı

Marvel’ın Haklarına Sahip Olmadığı 10 Süper Kahramanı listemizin yavaş yavaş sonuna geliyoruz. Marvel bize Captain Marvel’ı (Kaptan Marvel) izletti fakat Marvelman ne olacak? Başlangıçta yayıncı L. Miller & Son için İngiltere’nin Captain Marvel (o zaman Miracleman olarak adlandırılan) versiyonu olarak yaratılan kahraman, daha sonra Alan Moore ve Neil Gaiman tarafından yeniden başlatıldı. Karakter, sonraki yıllarda birçok karakter hakkı davasına katıldı ancak 2009 yılında Marvel’ın hakları satın almayı başardığı ortaya çıktı. Yeniden baskılar yayınlandı, ancak yeni bir unvan için planlar asla gerçekleşmedi ve bunun yasal konulara bağlı olduğuna inanmanız gerekiyor. Eğer Marvelman MCU’ya dahil olursa bu bir sıkıntı yaratabilir.

Sinister Six

Marvel’ın Haklarına Sahip Olmadığı 10 Süper Kahramanı - Sinema Hanedanı

Andrew Garfield’ın oynadığı The Amazing Spider Man (İnanılmaz Örümcek Adam) filmi aslında devam edecek ve çizgi romanlardan tanıdığımız Spider Man’in ezeli düşmanları Sinister Six ile savaşacaktı. Kendi evrenini kurmak isteyen Sony, filmler beğenilmeyince 3. Filmi çekmedi. Sonrasında MCU Spider Man’i ödünç alarak baştan başlattı. Bir Sinister Six filmi izlemeye çok uzak değiliz fakat karakterlerin hakları Sony’de olduğu için Marvel evreninde geçmeyebilir.

Spider-Man

Marvel’ın Haklarına Sahip Olmadığı 10 Süper Kahramanı - Sinema Hanedanı

Marvel’ın Haklarına Sahip Olmadığı 10 Süper Kahramanı listemizin 10. sırasında tabi ki de gönlümüzde taht kuran Spider-Man var. Önceki maddelerde de ismi geçtiği gibi Spider Man’in hakları Sony’e ait ve Marvel şu an onu ödünç kullanıyor. Marvel ve Sony evrenleri durumu şu an çok karışık. Fakat şunu biliyoruz ki Tom Holland uzun bir süre Spider Man’i oynamaya devam edecek. Marvel’ın Spider Man’i yeni filmlerinde çok önemli noktaya koyacağını söyleyen söylentiler ve teoriler paylaşıldı. Sony’nin bu kadar büyük bir karakteri geri Marvel’a satması çok zor bu yüzden bazı sıkıntılar yaşanabiliyor.

Spider-Man Kimdir? Liste

Marvel‘ın bünyesinde olmayan bu süper kahramanların bir çoğunu yaptığı anlaşmalar sayesinde filmlerde görebiliyoruz. Peki sizlerin bu kahramanlar arasında en beğendiğiniz karakter hangileri? Yorumlara bekliyoruz.

Geek aleminde hatırı sayılır bir geçmişi var. Birçok yerde içerik ürettiği ve çalıştığı için geek emeklisi, yazarlığa gönül vermiş bir Krypton'lu.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yorumlar (3)

  1. Karakterlerin olmaması çok üzücü keşke MCU’ya dahil olabilseler Men in Black ve Kick Ass’ in Marvel’a ait olduğunu bilmiyordum olsalar çok güzel olurdu

  2. Buraya mütüşük yazarı da ekleyin

  3. Mehmet Salman 6 Nisan 2021

    Siyah giyen adamları hiç beklemiyordum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir