1. Anasayfa
  2. Dizi

Loki 1. Sezon 1. Bölüm İncelemesi | Lady Loki Mi O?

Disney Plus ülkemize her ne kadar hala gelmeyi başaramamış olsa da bugün platformun yeni dizisi Loki yayınlanmaya başladı.

0

Disney Plus, The Mandalorian, WandaVision ve The Falcon and the Winter Soldier yapımlarından sonra bugün de Loki dizisi ile karşımızda. 1. Bölümü bugün yayınlanan dizi hakkında sizlere inceleme ve 1. Sezon 2. Bölümde olabileceklerden bahsettiğimiz bu yazımızı sunuyorum. Keyifli okumalar…

Loki Kimdir? | Liste Loki Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler | Liste Disney Plus’ta Bulunan En İyi Diziler | Liste

Loki 1. Sezon 1. Bölüm İncelemesi

Loki 1. Sezon 1. Bölüm İncelemesi - Sinema Hanedanı

Avengers: Endgame‘de Teserract ile birlikte kaçıp farklı bir zaman çizelgesi oluşturan Loki, Iron Man filmindeki çöl sahnesini andıran bir şekilde Gobi çölüne iniş yapıyor. Fesatlık Tanrısı‘nın yerli halk ile karşılaşmasından bir süre sonra Türkçe çevirisi ile birlikte çok garip bir hâl alan Zaman Varyans Otoritesi yani Time Variance Authority ile karşı karşıya geliyor ve tutsak olarak ellerine düşüyor.

Asgard derisi kıyafetlerinden alınıp, robot testinden geçip mahkeme karşısına çıkmaya hazırlanan Loki, 80ler temasında bir televizyon programı aracılığıyla otorite hakkında bilgi ediniyor. Çoklu evrenler arasındaki savaşı engellemek adına varyantları yargılayan bu topluluk “sanıyorum ki” Marvel evreninin en güçlü karakterlerinden olan Living Tribunal için çalışıyor. Marvel karakterleri güç sıralaması yazımızı okuyanların bildiği gibi bu karakter evrenin en güçlü varlığı One Above All adına ana ve alternatif evrenleri koruyup denetleyen bir varlıktır. Thanos hariç hemen hemen bütün Marvel karakterleri kendisinden korkar. Yani kısacası TVA, aslında olması gereken fakat olmayan şimdiki anları bozan varyantları topluyor, bu paralel evrenleri sıfırlıyor ve suçlusunu cezalandırıyor. Ve bunların hepsini yaratıcıları Living Tribunal için yapıyorlar.

Marvel Karakterleri Güç Sıralaması | Liste

Loki 1. Sezon 1. Bölüm İncelemesi - Sinema Hanedanı

Dizinin ilerleyen dakikalarında Owen Wilson‘ın canlandırdığı Ajan Mobius karakterine geçiş yapıyoruz. Time Variance Authority için çalışan bu karakter aracılığıyla WandaVision dizisinde aylar boyunca teorileri üretilen Mephisto karakterinden bahsedildiğini ve “Şeytanın artık görünmeye başladığını” öğreniyoruz. Ayrıca unutmayalım ki  Mobius şuna da dikkat çekiyor. “O şeytan bizden korkuyor”. Bahsettiğim gibi özellikle WandaVision dizisinde yarattığı etkiden sonra Mephisto karakterinin dizinin ilerleyen bölümlerinde gözükeceğini ya da belki de Marvel‘ın bu karakteri Doctor Strange in the Multiverse of Madness için sakladığını görebiliriz.

Loki, mahkemede yargılandıktan sonra sıfırlanma cezasına çarptırıldıktan hemen sonra Ajan Mobius‘un bir planı olduğunu ve Asgard prensimizi çarptırıldığı ölüm cezasından kurtardığını sonrasında da ona geçmişini sorgulatıp geleceğini anlatmaya çalıştığını görüyoruz. Fesatlık Tanrısı her ne kadar kaçmaya çalışsa da en sonunda TVA’in kudretini anladığını ve onlar için kendisini yani Lady Loki‘yi yakalamasını gerektiğini öğreniyoruz.

Loki 1. Sezon 1. Bölüm Hakkında Düşüncelerim

Loki 1. Sezon 1. Bölüm İncelemesi - Sinema Hanedanı

Korona virüs sebebiyle sinemalara gelecek her yapımın ileri tarihlere atılmasının üzerine gelen Loki dizisi, süper kahramanları özleyen biz izleyiciler için çölde su bulmak gibi bir şey oldu diyebiliriz. Dizinin izleyicilerinin fark edebileceği gibi Marvel fragmanlarda dizinin tüm olaylarını resmen verdi diyebiliriz. Bu her ne kadar can sıkıcı olsa da olacak şeyleri daha öncesinde izlemiş gibi izlemek bence biraz keyif verici.

Karakterin tam olarak bıraktığımız yerden diziye giriş yapması, TVA hakkında daha 1. Bölümden her şeyinin anlatılması, Lady Loki ve Mephisto detaylarının verilmesi resmen dizinin 1. Sezonunda yaşanacak her şeyi ön gösterim olarak sunmuşlar gibi geliyor daha ilk bölümden. Hem eğlenceli hem de geleceğe dair her şeyi öğrendiğimiz, kafalarda fazla soru işareti bırakmayan, güzel bir bölüm olmuş diyebiliriz.

Loki 1. Sezon 2. Bölüm Teorileri

Loki 1. Sezon 1. Bölüm İncelemesi - Sinema Hanedanı

Şimdi öncelikle şunu belirtmek istiyorum. 2. Bölümde olabilecek şeyleri daha 1. Bölümden kestirmek biraz zor. Fakat ben yine de elimden geldiğince kafamdakileri sizlere aktarmaya çalışacağım.

2. Bölümde Lady Loki ve bizim “sadece” Loki ile bir çekişme gerçekleşeceğine inancım tam. İki karakter karşı karşıya gelir, bıçaklar çekilir falan fistan. Mephisto göndermeleri oldukça fazla olan bir bölüm izledik fakat bu karakterin daha 2. Bölümden bize sunulacağını sanmıyorum. Ek olarak WandaVision dizinden sadece bir tahmin ile Westfield’ın çoklu evrenler için bir kapı olduğunu da görebiliriz. Aklıma da daha başka bir teori gelmiyor zaten şu an için.


Loki 1. Sezon 1. Bölüm hakkında tüm düşüncelerinizi yorumlara bekliyorum. Sizce bu dizinin potansiyeli nasıl? Loki dizinin sonunda sıfırlanacak mı yoksa başka yapımlarda da kendisini görebilecek miyiz?

Geek aleminde hatırı sayılır bir geçmişi var. Birçok yerde içerik ürettiği ve çalıştığı için geek emeklisi, yazarlığa gönül vermiş bir Krypton'lu.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir