Black Panther yapımcısı Nate Moore Wakanda’nın neden bu zamana kadar sır gibi saklandığını açıkladı.
Ryan Coogler tarafından çekilen Black Panther, 2016 yılında Captain America: Civil War‘da gördüğümüz, babasının trajik ölümüyle aniden tahta geçmek zorunda kalan T’Challa (Chadwick Boseman) ve ülkesi Wakanda‘daki insanları bir araya getiriyor. Filmde T’Challa‘nın artık evi olan Wakanda’ya sadece lider olmak için değil aynı zamanda koruyucusu olma sorumluluğuyla döndüğünü görüyoruz. Ancak, kendisi daha işin inceliklerini bile kavrayamadan ülkenin iç ve dış krizleriyle yüzleşmek zorunda kalıyor. Ülkesinin geleceği risk altındayken, acemi kral bunun üstesinden nasıl geleceğini ve devletinin kaderini nasıl koruması gerektiğini öğreniyor.
Black Panther setinden son günlerde sızan bilgilere göre ise, Wakanda halkı neden tüm sahip olduğu servetle övünebileceği halde ülkelerinin iç yüzünü gizli tutup dünyanın kendilerini tarıma dayalı hayatları ve düşük teknolojilere sahip bir üçüncü dünya ülkesi olarak görmesini istedikleri hakkındaki gizem film ekibinden adı açıklanmayan kişilerce çözüldü.
“Eğer dünyanın nasıl işlediğinin farkındaysanız, ne zaman hangi ülkede olursa olsun değerli bir şey keşfedildiğinde bu diğer ülkelerin gözüne batmaya başlar. Aslında bakarsanız bu durum sizin olaya nereden baktığınıza bağlı olarak değişir. Bence Wakanda halkı çok önceden eğer diğer ülkeler, onların vibranium elementine sahip olduğunu bilseydi topraklarının işgal edileceğinin ya da en azından sonsuza kadar savaşacaklarının farkındaydı, bu yüzden yaptıkları son derece zekice bir hamleydi.”
“Onlar gerçeği sakladı, bu yüzden hiç kimse onların neye sahip olduğunu bilmiyor ve sahip oldukları avantajları bu şekilde elde ettiler, çünkü onlar kaynaklarını korumak zorunda olmadıkları için hiç kimseyle savaşmadı ve silah için para harcamadı. Wakanda halkı kendisini savunmak için hiçbir şekilde para harcamadı tam aksine sadece bir tahmin olmakla birlikte, sadece altyapı ve mimari üzerine yatırım yaptılar.”
“Dünyanın geri kalanıyla mücadele etmek zorunda kalmadığınız zaman ne olur hiç düşündünüz mü? Sade görünüp gizlenerek ve dünyanın sizi küçük bir Afrika ülkesi olduğunuza inandırdığınız zaman sizin düşük gelirli, çoban, çiftçi, dokumacı insanlardan oluşan bir halk olduğunuza ikna ederek onların sizi rahat bırakmasını sağlarsınız ve bu sizin gerçekten muhteşem bir şey inşa etmenize olanak sağlar.”
Kurgusal bir alanda kurgusal bir iş olmasına rağmen Black Panther, Afrika tarihindeki halkları birçok yönden yansıtıyor. Bu sayede Coogler ve film ekibi, izleyicileri filmin sadece görsel olarak değil aynı zamanda kültürel ve politik olarak da kusursuz olduğuna ikna ediyor. Bu kültürel inceliklerden en göze çarpanı ise Wakanda halkının aksanının gerçekten var olmuş Güney Afrika ülkelerinin aksanlarından etkilenmiş olması. Filmin bu kadar konuşulmasının nedeni de zaten Black Panther‘in marjinal ve küçük görülmüş Afrika kökenli azınlık kabileleri konu alması.